0

Smörstekt torsk med äpple- och currysås

Fräscht, enkelt och väldigt gott.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Smörstekt torsk:
800 gram torskfilé
ca 1-2 msk smör till stekning
salt
1 krm nymalen vitpeppar

Äpple och currysås:
ca 3 dl crème fraiche
1 äpple
krm vitpeppar
1 tsk curry
krm salt

Grönsallad med bulgur:
ca 150 gram mixad sallad
1 röd paprika
1 gul paprika
3 morötter
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 dl bulgur

....GÖR SÅ HÄR....

Grönsallad med bulgur
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och låt de svalna.
2. Skölj mixad sallad och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Skölj och dela paprikorna och körsbärstomater i mindre bitar.
4. Skala morötterna och skiva dem i slantar.
5. Häll alla ingredienser i en salladsskål och blanda i bulgur.

Äpple och currysås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Skala äpple och dela i mindre bitar och rör ner det i crème fraîchen.
3. Tillsätt vitpeppar, salt och curry och rör om.

Smörstekt torsk
Gör så här:
1. Dela torsken i portionsbitar.
2. Smält smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i ca 3-4 min på varje sida tills de fått fin färg. Ös fiskbitarna med jämna mellanrum med smöret.
3. Salta och peppra efter smak.

Servera fisken med sallad och den kalla såsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar