0

Bakad potatis med laxröra

En härlig bakad potatis med en god och smakrik laxröra.


Att baka potatis i ugnen tar ganska lång tid, men i micron går det riktigt snabbt. Beräkna ca 4 min på 800W per 100 gram potatis om du bakar dem var för sig. 4 större potatisar tar ca 30-35 min att tillaga om du bakar dem samtidigt.


4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 bakpotatisar (ca 400-500 gram/st)

Laxröra:
500 gram laxfiléer
1 rödlök
1 äpple
ca 2 msk hackad dill
ca 2 msk hackad fryst persilja
ca 3 dl turkisk fryst yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk skånsk senap
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Bakad potatis
Gör så här:
1. Borsta av bakpotatisarna och stick några hål i dem.
2. Lägg en bit hushållspapper i micron innan du lägger in potatisarna.
3. Sätt micron på full effekt i ca 30-35 min. Vänd potatisarna efter halva tiden.
4. Tag ut potatisarna när de är mjuka utan någon hård kärna, provstick med en potatissticka.
5. Skär ett kryss i potatisarna och öppna upp den genom att försiktigt pressa ihop potatisen med fingertopparna.

Laxröra
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en större kastrull.
2. Sätt i ångsatsen och ångkoka laxfiléerna alt. lägg laxfiléerna i det kokande vattnet i ca 10-15 min.
3. Tag upp laxfiléerna och mosa dem på en tallrik och låt svalna.
4. Häll turkisk yoghurt i en större skål.
5. Skala och finhacka rödlök och rör ner i yoghurten.
6. Skala och riv äpplet och rör snabbt ner det med löken och yoghurten.
7. Rör ner hackad persilja och dill, majonnäs och skånsk senap.
8. När laxen har svalnat rör du ner den i yoghurtsåsen.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Fyll bakpotatisarna med laxröran och servera med en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar